Välkommen Tord!

Vi hälsar Tord Pettersson varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som projektledare och affärsutvecklare. Tord har en erfarenhet av att arbeta med hållbarhet, miljö och energi.

Vad kommer du att jobba med på IUC Norr?
– Jag ska jobba som projektledare och affärsutvecklare på en deltidstjänst från Kalix. Tror att min roll främst kommer att handla om att bidra till projektansökningar och kanske också andra initiativ samt delta i projekt. Jag har ju skrivit projektansökningar och varit projektledare inom energi- och hållbarhetsområdet sedan slutet av 1990-talet och har förhoppningsvis snappat upp ett och annat som IUC och de små och medelstora företagen inom regionens industrisektor kan ha nytta av.

Varför valde du IUC Norr?
– För att jag hört mycket gott om IUC Norr och gillar att det är en projektdriven organisation med stor nyfikenhet på allt det nya som händer inom den gröna industriomställningen. Samt att IUC Norr arbetar nära företagen och därmed bygger förtroenden och kompetens som gör att man kan göra väldigt många bra saker för attraktiviteten, konkurrenskraften och lönsamheten i dessa företag.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag är biolog i grunden men har egentligen aldrig arbetet som detta. Blev istället Norrlands troligen första miljö- och samhällsreporter när jag började jobba som journalist på Norrbottens Kuriren 1988. Tio år senare tog jag steget över till projektvärlden i och med att jag började jobba på Nenet, som då var ett av landets tidigt startade regionala energikontor. Och jag jobbade kvar på Nenet, som på senare år bytte namn till Energikontor Norr, fram till i våras då jag sade upp mig för att kunna flytta från Luleå till Kalix där min sambo bor.

Vad ser du mest framemot?
– Att få fortsätta jobba i projekt och att göra det tillsammans med alla de härliga och kunniga människorna på IUC Norr. Jag ser också fram mot att få jobba med hållbarhet, cirkularitet och andra viktiga framtidsfrågor för regionens företag och ja hela vår värld.

Dela via

Information | IUC Norr | Medarbetare | Teknikcollege

Välkommen Anna!

Vi hälsar Anna Behm varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som processledare för Teknikcollege Norrbotten! Hej Anna…

3 oktober, 2023 — Lästid 1 min

IUC Norr | Kompetenslyft grön industri | Medarbetare

Välkommen Maria!

Vi hälsar Maria Taylor varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som projektansvarig för Kompetenslyft Grön Industri. Maria…

22 februari, 2024 — Lästid 2 min

IUC Norr | Kompetenslyft grön industri | Utbildning

Grundläggande utbildning i hållbarhet

Vad innebär en grön omställning för den som arbetar inom stål- och metallindustrins värdekedjor? Projektet Kompetenslyft Grön Industri har under…

28 januari, 2024 — Lästid 1 min

Information | IUC Norr

Nya styrelsemedlemmar hos IUC Norr

IUC Norrs styrelse är en viktig resurs i arbetet med att följa upp samt sätta mål och strategier för verksamheten…

16 oktober, 2023 — Lästid 3 min