Välkommen Tord!

Vi hälsar Tord Pettersson varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som projektledare och affärsutvecklare. Tord har en erfarenhet av att arbeta med hållbarhet, miljö och energi.

Vad kommer du att jobba med på IUC Norr?
– Jag ska jobba som projektledare och affärsutvecklare på en deltidstjänst från Kalix. Tror att min roll främst kommer att handla om att bidra till projektansökningar och kanske också andra initiativ samt delta i projekt. Jag har ju skrivit projektansökningar och varit projektledare inom energi- och hållbarhetsområdet sedan slutet av 1990-talet och har förhoppningsvis snappat upp ett och annat som IUC och de små och medelstora företagen inom regionens industrisektor kan ha nytta av.

Varför valde du IUC Norr?
– För att jag hört mycket gott om IUC Norr och gillar att det är en projektdriven organisation med stor nyfikenhet på allt det nya som händer inom den gröna industriomställningen. Samt att IUC Norr arbetar nära företagen och därmed bygger förtroenden och kompetens som gör att man kan göra väldigt många bra saker för attraktiviteten, konkurrenskraften och lönsamheten i dessa företag.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag är biolog i grunden men har egentligen aldrig arbetet som detta. Blev istället Norrlands troligen första miljö- och samhällsreporter när jag började jobba som journalist på Norrbottens Kuriren 1988. Tio år senare tog jag steget över till projektvärlden i och med att jag började jobba på Nenet, som då var ett av landets tidigt startade regionala energikontor. Och jag jobbade kvar på Nenet, som på senare år bytte namn till Energikontor Norr, fram till i våras då jag sade upp mig för att kunna flytta från Luleå till Kalix där min sambo bor.

Vad ser du mest framemot?
– Att få fortsätta jobba i projekt och att göra det tillsammans med alla de härliga och kunniga människorna på IUC Norr. Jag ser också fram mot att få jobba med hållbarhet, cirkularitet och andra viktiga framtidsfrågor för regionens företag och ja hela vår värld.

Vill du veta mer om Tord?

Hör av dig!

Projektledare och affärsutvecklare

Tord Pettersson

Projektledare och affärsutvecklare

Kontaktuppgifter

Dela via

Information | Kompetensförsörjning

56 miljoner till kompetensutveckling för grön omställning inom stål- och metallindustrin i Norrbotten och Västerbotten

IUC Norr kommer tillsammans med en rad samverkansparters arbeta med kompetensutveckling hos små och medelstora underleverantörer i stål- och metallindustrins värdekedjor. Projektet är finansierat av Europeiska unionen och…

23 december, 2022 — Lästid 3 min

IUC Norr | Trender

Omvärldsbevakning januari 2023: Kärnkraft, Metaverse och cybersäkerhet i fokus

I samverkan med Kairos Future erbjuder vi på IUC Norr omvärldsbevakning och trendspaning. Fokus ligger på trender som påverkar svensk…

26 januari, 2023 — Lästid 6 min

IUC Norr | Medarbetare

Välkommen David!

Vi förstärker vårt team i Västerbotten och hälsar David Crispin varmt välkomna till oss på IUC Norr. David kommer att…

9 februari, 2023 — Lästid 1 min

IUC Norr | Medarbetare

Välkommen Ellinor!

Vi hälsar Ellinor Emilsson varmt välkommen till oss på IUC Norr. Ellinor kommer att arbeta med att öka intresset och…

22 februari, 2023 — Lästid 3 min