Välkommen Maria!

Vi hälsar Maria Enholm varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som vd. Maria kommer närmast från Polarbröd där hon bl.a. har arbetat som utvecklingschef.

Hur ser du på din nya roll?

– Jag är otroligt glad och stolt att med ett starkt team få leda IUC Norr och, tillsammans med IUC Sverige, fortsätta skapa tillväxt och intresse för företag i norra Sverige. Jag ser nu fram emot att ansluta till den resa som IUC Norr driver för industrin där samverkan ligger mig extra varmt om hjärtat. Jag ser fram emot att lära känna organisationen och nätverket. Jag ser också fram emot att fortsätta bygga ett starkt, kompetent och framåtlutat team inom IUC Norr.

Vilka är dina styrkor?

– På jobbet har jag fått höra att jag är lyhörd, nytänkande och bra på att bygga starka team.

Vad har du jobbat med tidigare?

– Jag har en bakgrund inom tillverkningsindustrin och har jobbat i flera olika roller inom livsmedelsindustrin. Närmast kommer jag från Polarbröd där jag haft flera olika uppdrag inom processoptimering, kvalitet, utveckling och arbetsledning och ledningsgruppsarbete men också en hel del verksamhetsutveckling och cirkulär ekonomi.

Varför är IUC Norr viktigt för små- och medelstora industriföretag i Norrbotten och Västerbotten?

– IUC Norr har under många år upparbetat god relation till och kännedom om små och medelstora företag i regionerna. Det gör att vi känner till nulägesutmaningar och kan komma med förslag på lösningar. Vi bygger också upp en god dialog med den offentliga sidan så att åtgärder kommer små och medelstora industriföretag till gagn och kan bli mer robusta och framtidssäkrade.

Hur ser du på industrins utveckling i regionen?

– Utvecklingen i både Norrbotten och Västerbotten går så otroligt snabbt. Det betyder att vi i ännu större utsträckning behöver lösa utmaningar på nya sätt, för förutsättningarna är nya.

När har du som roligast på jobbet?

– Absolut roligast tycker jag att det är när vi jobbar som ett team där alla bidrar till helheten och att vi i den miljön löser svåra problem och möter utmaningar flexibelt. Det är magiskt! Det är också roligt när vi inte bara fokuserar här och nu utan också klarar av att tänka framåt, det tycker jag är inspirerande.

Vad gör du på fritiden?

– För mig är avkoppling viktigt för att vara mitt bästa jag och att se till att få distans till det jag håller på med. När huvudet är fullt med tankar och idéer efter arbetet så är det perfekt med aktiviteter som tvingar mig till att vara ”här och nu”; att till exempel åka på fiollektion med min yngsta dotter, vi lär oss fiol tillsammans – otroligt kul. På min fritid hittar jag energi tillsammans med min familj och vänner, i stugan i Luleå skärgård eller till fjälls om jag inte är på någon av barnens alla aktiviteter.

Dela via

Maria Enholm

Information | IUC Norr | Medarbetare

Maria Enholm ny vd för IUC Norr 

Styrelsen för IUC Norr har utsett Maria Enholm, nuvarande utvecklingschef vid Polarbröd AB, till ny vd för IUC Norr. Maria…

11 januari, 2024 — Lästid 2 min

Information | IUC Norr | Medarbetare | Teknikcollege

Välkommen Anna!

Vi hälsar Anna Behm varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som processledare för Teknikcollege Norrbotten! Hej Anna…

3 oktober, 2023 — Lästid 1 min

IUC Norr | Kompetenslyft grön industri | Medarbetare

Välkommen Maria!

Vi hälsar Maria Taylor varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som projektansvarig för Kompetenslyft Grön Industri. Maria…

22 februari, 2024 — Lästid 2 min

IUC Norr | Jobba hos oss

Vi söker Processledare för Teknikcollege Norrbotten

Omfattning: Heltid Varaktighet: Tills vidare Anställningsform: Tillsvidareanställning Tillträde: Enligt överenskommelse Placering: Luleå  Teknikcollege är en samverkansplattform i Sverige för industrins kompetensförsörjning. Konceptet bygger på att…

28 maj, 2024 — Lästid 4 min