Jobba hos oss

Som medarbetare hos IUC Norr blir du en del av en grupp med olika kompetenser som har erfarenhet och bakgrund som matchar företagens behov. Tillsammans är vi modiga och vågar utmana oss själva och vår omgivning. Vi tror på ständig utveckling. Vill du vara med och öka konkurrenskraften i industrin tillsammans med oss på IUC Norr?

Vi jobbar både internt och externt med ett starkt fokus på hållbarhet. När du söker ett jobb hos oss på IUC Norr är det viktigt att du vill utvecklas i frågor som mångfald, jämställdhet och inkludering för att kunna delta i vårt utvecklingsarbete och dela vår värdegrund.

Öppen ansökan

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med människor som vill vara med och öka konkurrenskraften i industrin tillsammans med oss. Vi välkomnar all kontakt och och intresseanmälan i dessa frågor till . Skicka oss det du tycker är relevant för en beskrivning av dig själv och berätta varför IUC Norr intresserar dig.


Lediga tjänster just nu:

Verkställande direktör IUC Norr

Vill du ha en spännande och ansvarsfull roll där du kan påverka industrins utveckling i Norrbotten och Västerbotten? Då kan rollen som Verkställande direktör(VD) för Industriellt Utvecklingscentrum Norr vara precis rätt för dig!

Ansök här!

Om rollen

Som vår Verkställande direktör kommer du att leda IUC:s arbete för att möjliggöra tillväxt och konkurrenskraft för våra medlemmar i Norrbotten och Västerbotten. I rollen kommer du att skapa starka och långsiktiga relationer med våra medlemsföretag, myndigheter och andra organisationer. Du kommer att ansvara för IUC:s arbete att driva viktiga frågor för små och medelstora företag samt vara en stöttepelare inom områden som hållbar industri, digitalisering/automation och kompetensförsörjning. Du kommer även initiera och driva olika projekt för och med medlemsföretagen samt löpande arbeta för att IUC ska kunna vara en katalysator för företagens tillväxt och framgång.

Som Verkställande direktör kommer du ha möjlighet att standardisera och utveckla vår verksamhet. Du har ansvar över ekonomin i våra projekt och självklart för företaget som helhet.

Du kommer att vara en strategisk, närvarande ledare som skapar struktur, utvecklar våra medarbetare samt möjliggör en arbetsmiljö som präglas av delaktighet och trivsel. Du kommer att stötta och ansvara för vårt team av cirka 15 engagerade medarbetare på våra tre orter; Umeå, Skellefteå och Luleå. I rollen så rapporterar du till styrelsen.

Vem är du?

För att passa in i rollen ser vi att du är en kommunikativ och trygg ledare med handlingskraft. Du har tidigare erfarenhet av chefs- och ledarroller med resultatansvar, gärna som Verkställande direktör. Vi ser gärna att du har en universitetsutbildning, exempelvis civilekonom, civilingenjör, MBA eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Din ledarstil bör vara tydlig, direkt och fokuserad på att skapa delaktighet och engagemang både hos medarbetare och medlemsföretag.

Du bör vara duktig på att bygga relationer, ha ett brett nätverk och vara van att ha många kontaktytor. I rollen är det viktigt att kunna nå ut med IUC:s erbjudande mot befintliga medlemmar och kommande medlemsföretag. Det är meriterade om du har erfarenhet av den industriella sektorn, teamutveckling och goda projektledaregenskaper. Det är ett stort plus om du har erfarenhet av att ansöka om fondmedel och håller dig uppdaterad om tillgängliga finansieringsmöjligheter, som till exempel EU-medel, för att skapa förutsättningar till ökad finansiering av verksamheten.

För oss är det viktigt att du är trygg i dig själv och i dina beslut, samtidigt som du är förtroendeingivande och skapar starka relationer. Du är självgående och har förmågan att skapa struktur och ordning i vår verksamhet. Med din goda kommunikativa förmåga och lyhördhet kan du bygga förtroende och skapa en positiv arbetsmiljö. Placering för rollen är Luleå alternativt Umeå.

Rollen kräver B-körkort.

Om IUC Norr

IUC är en regional branschorganisation för den tillverkande industrin i Norrbotten och Västerbotten. IUC har ca 100 medlemmar och är en resurs att tillgå för länens industrier inom SMF segmentet. IUC driver projekt och utgår från företagens behov i syfte att öka industrins konkurrenskraft. Vårt syfte är att påverka regionens industriella utveckling samt öka konkurrenskraften inom länets industrier. Vår strategi baseras på ett nära samarbete med både företag och individ, men också i strategisk samverkan med det övriga näringslivet, region, kommun, myndigheter och politiker. Våra projekt och olika utvecklingsinsatser finansieras bland annat av företag, offentliga samarbetsparter och EU:s strukturfonder samt via nationella finansieringsformer.

Arbetstid, sysselsättningsgrad och lön

Du har förtroendearbetstid och individuella förutsättningar vad gäller lön och förmåner enligt VD-avtal.
Tillträde efter överenskommelse.

Plats

Luleå alt Umeå

Sista ansökan

2023-08-27

Övrig information

Denna rekrytering samarbetar vi med Culpeo People & Culture Partner. Kontakta gärna våra executive search konsulter John Bergmark 070-2386295 och Martin Edin 073-5115453 vid frågor om tjänsten. Sista ansökningsdag är 2023-08-27.