Jag hjälper både små och stora företag att skapa tillväxt samt att sälja internationellt

Vi fick en pratstund med Niclas Tidström som arbetar på IUC Norr. Här berättar Niclas hur han bidrar till industrins utveckling i regionen.

Vad är din roll på IUC Norr?

Jag är projektledare och affärsutvecklare.

Hur ser du på industrins utveckling i regionen?

Jag ser positivt på industriutvecklingen i norra Sverige. Alla nyetableringar och nya affärschanser får de befintliga leverantörsföretagen i regionen att växa. Företag med spetskompetens kan öka sina affärer både på hemmaplan i regionen samt lyfta blicken och satsa på att sälja mer internationellt.

Hur bidrar du till att öka konkurrenskraften i industrin?

Med egna erfarenheter av att arbeta i både stora som mindre företag, förståelse för industrins behov samt erfarenhet av internationella affärer så kan jag tillföra det till företagen. När vi på IUC möter både små som stora teknik- och industriföretag så upplever jag ofta att det finns ett fortsatt informationsbehov som är bransch- och gränsöverskridande. Mindre företag kan sakna information, kapital eller kontakter för att komma i kontakt med de större företagen. Man kan sakna erfarenhet av internationella affärer, kapital för sina exportambitioner, ha bristande språkkunskaper eller sakna kunskap om hur man förpackar sitt erbjudande för att sälja mer i Sverige eller utomlands. Större processindustriföretag i regionen har ett kontinuerligt behov av att få hjälp att identifiera och träffa nya leverantörer av innovativa produkter och tjänster. Detta för att bibehålla deras globala konkurrenskraft då de ofta exporterar större delen av sina volymer i stål-, gruv- och pappersindustrin. Här känns det stimulerande att vi på IUC kan bidra.

Niclas Tidström, projektledare och affärsutvecklare på IUC Norr.

Vad gör du en dag på jobbet?

Jag hjälper både små och stora företag att skapa tillväxt, öka sina affärer samt att sälja internationellt. Jag bidrar till att skapa kontaktytor och ett exempel på det är ett branschöverskridande underhållsnätverk med regionens basindustrier som vi på IUC Norr faciliterar. Syftet med nätverket är att personer med ledande befattning inom regionens basindustrier får en arena som bidrar till ökad kommunikation, planering, säkerhet och bättre kvalitet.

Representerar du ett företag som vill etablera dig i norra Sverige, eller är du en person som vill jobba med teknik och industri i norra Sverige – varmt välkommen höra av dig. Jag ska personligen berätta hur bra jag har trivts sedan jag flyttade upp till Luleå med min familj år 2012.

 

 

 

Dela via

Information | Medarbetare

Välkommen Emina!

Vi hälsar Emina Kovacevic varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som affärsutvecklare. Emina har erfarenhet av att…

26 oktober, 2023 — Lästid 2 min

IUC Norr | Medarbetare | Våra erbjudanden

Samverka med era kollegor i näringslivet på orten

Vi fick en pratstund med Mathias Hedström som arbetar på IUC Norr. Mathias berättar hur han bidrar till industrins utveckling…

26 oktober, 2021 — Lästid 3 min

Omslag bok Någon ska göra jobbet

Kompetensförsörjning | Projekt | Våra erbjudanden

Någon ska göra jobbet - boken om hållbar kompetensförsörjning och cirkulär integration

I den här boken har vi samlat reflektioner och lärdomar från oss och från ett antal företag. Hur skapas en…

8 mars, 2021 — Lästid 2 min

KTP | Luleå tekniska universitet | Våra erbjudanden

KTP – Kunskapsväxling mellan akademi och industri

Välkommen på ett digitalt informationsmöte där IUC Norr, Luleå tekniska universitet och Martin Spegel, marknadschef på Mirror berättar om sina…

16 november, 2021 — Lästid 1 min