IUC Norr förstärker i Västerbotten

IUC Norr utökar och stärker sin närvaro i Västerbotten genom att rekrytera Mathias Hedström i rollen som affärsutvecklare med placering i Lycksele. Sedan tidigare finns kontor i Luleå och Skellefteå.

– Med Mathias erfarenhet av arbetet med arbetsprocesser, flöden och praktisk erfarenhet av att leda produktionsprocesser gör att vi blir ännu vassare i att möta företagens behov. Att vi får en fysisk närvaro i Lycksele känns helt rätt med tanke på alla investeringar som sker i vår region. Vi behöver finnas där företagen är, säger Åsa Tjärnberg, vd.

Mathias Hedström.

Mathias Hedström har erfarenhet av olika roller inom industrin. De senaste åren har han haft egen verksamhet där han coachat och utbildat inom olika affärssystem. Innan dess arbetade Mathias som Supply Chain Manager, produktionschef och produktionsledare.

– Jag har alltid uppskattat variation i mitt arbete och den mix jag får i min roll som affärsutvecklare är väldigt inspirerande. Jag valde IUC Norr för att jag får en möjlighet att stötta företagare i både stora och små frågor. Efter att ha arbetat inom både större och mindre organisationer i olika roller så har det gett mig bred erfarenhet och förståelse för vikten av en fungerande organisationskultur och lönsamhet för att överleva på sikt, säger Mathias Hedström.

Att hjälpa företag att ta sig an framtidsutmaningar som kompetensförsörjningsfrågan, arbeta hållbart och strategiskt för att skapa fler och större affärer är uppgiften för IUC Norr.

– Det är ju här i norra Sverige som det händer! Vi har en enorm möjlighet att växa och då inte enbart ute vid kusten utan också i inlandet både i Västerbotten och Norrbotten. Men de krävs en envis vilja från kommunerna att verkligen öppna upp och möjliggöra investeringar som man tidigare inte trodde var möjliga i form av etableringar. För att inlandet skall kunna attrahera kompetens och öka inflyttningen så krävs fler nya företag på orterna som tillsammans med de befintliga företagarna kan erbjuda arbetstillfällen både för de med högre utbildning som för de med en yrkesutbildning, båda behövs, säger Mathias Hedström.

– Det händer mycket i vår region och IUC Norr har som uppgift att hjälpa till att öka konkurrenskraften i industrin och göra nytta hos de små och medelstora industriföretagen. Vi behöver en mix av olika kompetenser för att göra största möjliga nytta. Mathias Hedström kompletterar gruppen och bidrar positivt till att möta företagens behov och utmaningar, säger Åsa Tjärnberg

Dela via

IUC Norr | Medarbetare

Välkommen Ellinor!

Vi hälsar Ellinor Emilsson varmt välkommen till oss på IUC Norr. Ellinor kommer att arbeta med att öka intresset och…

22 februari, 2023 — Lästid 3 min

KTP | Luleå tekniska universitet | Våra erbjudanden

KTP – Kunskapsväxling mellan akademi och industri

Välkommen på ett digitalt informationsmöte där IUC Norr, Luleå tekniska universitet och Martin Spegel, marknadschef på Mirror berättar om sina…

16 november, 2021 — Lästid 1 min

IUC Norr | Medarbetare | Våra erbjudanden

Samverka med era kollegor i näringslivet på orten

Vi fick en pratstund med Mathias Hedström som arbetar på IUC Norr. Mathias berättar hur han bidrar till industrins utveckling…

26 oktober, 2021 — Lästid 3 min

Medarbetare | Våra erbjudanden

Jag hjälper både små och stora företag att skapa tillväxt samt att sälja internationellt

Vi fick en pratstund med Niclas Tidström som arbetar på IUC Norr. Här berättar Niclas hur han bidrar till industrins…

8 februari, 2022 — Lästid 4 min