Välkommen Monica!

Vi hälsar Monica Kutics Normark varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som projektledare och affärsutvecklare. Monica har en erfarenhet av att arbeta strategiskt med hållbarhet och cirkulär affärsutveckling.

Vad kommer du att jobba med på IUC Norr?  
– Min roll är projektledare och affärsutvecklare. Jag kommer coacha företag och arbeta mer med hållbarhet och cirkulär affärsutveckling samt processledning på ett kreativt och kul sätt. Hjälpa företagen att nå deras mål och ambitioner med hjälp av drivkrafterna hos individerna bakom varje företag. Har inte företagen mål och ambitioner, då kommer jag hjälpa dom att identifiera sina drivkrafter och ta fram mål och strategier.

Varför valde du IUC Norr?
– IUC är en viktig roll för industrins framtid och en given roll för omställningen hos de industri och industrinära företagen som finns i Norra Sverige och jag vill vara en del av det och bidra med mina kunskaper och erfarenheter. Sedan så har IUC förändrats en hel del sedan tio år tillbaka. Det finns en tydlig värdegrund som går hand i hand med mina egna värderingar. Att vara nyfiken och det agila arbetssättet gentemot företagen och mellan medarbetare, att man värnar om de mänskliga rättigheter och tror på allas lika värde och främjar mångfald och jämställdhet samt skapar möjligheter för unga genom ex Teknikcollege och andra projekt som rör kompetensförsörjning och attraktivitet hos industriföretagen och regionen. Det känns som att IUC får saker att hända ute hos företagen.

Vad har du gjort tidigare?
– Jag har drivit projekt, arbetat med affärsutveckling i nästan 15 år bland små och medelstora företag i både Norrbotten och Västerbotten, men också bland startups och även etablerade företag och organisationer. Men även en del med utveckling av företag på landsbygden och företagsamverkan med mera. Jag började plugga till civilekonom på LTU och direkt efter universitet så jobbade jag som affärsområdeschef på ett rekrytering och bemanningsbolag inom industrin, har hunnit driva eget företag. Jag är väl mer av en expertgeneralist, civilekonom i grunden men har de senaste tre åren jobbat med hålbarhetsintegrering hos små och medelstora företag. Jag är lösningsfokuserad och har koll på förhandling, ledning, försäljning, kommunicera och organisera projekt som kan tillämpas på ett brett spektrum av branscher. Jag kan jobba i ett antal olika områden, projekt och ta mig an lite olika uppdrag i olika situationer och gillar det.

Vad ser du mest framemot?
– Det är ju hett just nu i Norra Sverige. Det är extremt stora utmaningar hos basindustrin, regionen, kommunerna och alla företag och organisationer. Vi ska alla samverka och få till ett hållbart samhälle. Och jag ser fram emot att kunna få jobba med företag och samverka med de olika aktörerna i båda länen för att få till en hållbar omställning, där människorna, företagen växer utan att äventyra för nästa generation!

Vill du veta mer om Monica?

Hör av dig!

Projektledare och Industricoach

070-376 99 60

Monica Kutics Normark

Projektledare och Industricoach

Kontaktuppgifter

  • 070-376 99 60

Dela via

Information | IUC Norr | Medarbetare | Teknikcollege

Välkommen Anna!

Vi hälsar Anna Behm varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som processledare för Teknikcollege Norrbotten! Hej Anna…

3 oktober, 2023 — Lästid 1 min

IUC Norr | Kompetenslyft grön industri | Medarbetare

Välkommen Maria!

Vi hälsar Maria Taylor varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som projektansvarig för Kompetenslyft Grön Industri. Maria…

22 februari, 2024 — Lästid 2 min

IUC Norr | Jobba hos oss

Vi söker Processledare för Teknikcollege Norrbotten

Omfattning: Heltid Varaktighet: Tills vidare Anställningsform: Tillsvidareanställning Tillträde: Enligt överenskommelse Placering: Luleå  Teknikcollege är en samverkansplattform i Sverige för industrins kompetensförsörjning. Konceptet bygger på att…

28 maj, 2024 — Lästid 4 min

IUC Norr | Medarbetare

Välkommen Maria!

Vi hälsar Maria Enholm varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som vd. Maria kommer närmast från Polarbröd…

10 juni, 2024 — Lästid 3 min