Nya medel till industrin

UC Norr har beviljats medel från Sparbanken Nord. Stödet möjliggör att skapa bättre förutsättningar för att långsiktigt initiera satsningar som ökar konkurrenskraften inom industrin.

– Verksamheten inom IUC Norr bygger till stor del på uppdraget att ta hem olika typer av finansiering regionens industri får ta del av. De utvecklingsprojekt som vi bedriver skapar möjligheter för industriella små och medelstora företag att få ta del av kompetens och insatser som annars inte hade kunnat vara möjliga, säger Åsa Tjärnberg, VD på IUC Norr.

– Vi är ju en bank där samhällsengagemang är en självklarhet, så insatser som stöttar industrin i vår hemmaregion är alltid prioriterat. Genom sitt företagsnära arbetssätt ser vi att IUC är en självklar partner i vår ambition att fortsatt stötta industriföretagens tillväxt och behov, säger Gunnar Eikeland, VD på Sparbanken Nord.

Behovsanalyser genomförs och utgör en plattform för kommande ansökningar.

– För att skapa stabilitet och hållbarhet behövs stöd från olika aktörer. Medlen används för att bidra till långsiktig utveckling och kompetensförstärkning för näringslivet. Vi fungerar även som nätverksmotor och ser till att kunskap och kompetens som finns både inom och utom regionen kommer den lokala industrin till del, säger Åsa Tjärnberg, VD på IUC Norr.

IUC Norr har tagit initiativ till bildandet av Industriråd Norr där numer Sparbanken Nord kommer att ingå. Rådet utgör ett forum där strategiska dialoger förs kring regionens utvecklingsbehov. Rådet består av ledande personer från både stora och mindre företag i Norrbotten och Västerbotten. Dessutom ingår regionalt utvecklingsansvariga, kommunrepresentanter samt Luleå tekniska universitet i Industriråd Norr.

Dela via

Marlene Hagenrud IUC Norr

IUC erbjudande | IUC Norr | Medarbetare

Var rädd om befintlig personal så blir de företagets ambassadörer

Vi fick en pratstund med Marlene Hagenrud som arbetar på IUC Norr. Här berättar Marlene hur hon bidrar till industrins…

19 november, 2021 — Lästid 1 min

IUC Norr | Kompetenslyft grön industri | Medarbetare

Välkommen Maria!

Vi hälsar Maria Taylor varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som projektansvarig för Kompetenslyft Grön Industri. Maria…

22 februari, 2024 — Lästid 2 min

IUC Norr | Kompetenslyft grön industri | Utbildning

Grundläggande utbildning i hållbarhet

Vad innebär en grön omställning för den som arbetar inom stål- och metallindustrins värdekedjor? Projektet Kompetenslyft Grön Industri har under…

28 januari, 2024 — Lästid 1 min

Maria Enholm

Information | IUC Norr | Medarbetare

Maria Enholm ny vd för IUC Norr 

Styrelsen för IUC Norr har utsett Maria Enholm, nuvarande utvecklingschef vid Polarbröd AB, till ny vd för IUC Norr. Maria…

11 januari, 2024 — Lästid 2 min