IUC Norrs nya styrelse

Ann-Christine Schmidt, Ansvarig för Forskning, Utveckling och Innovation Skellefteå kraft, David Sundström, affärsområdeschef Lindbäcks och Roger Hansson, VD Gällivare Näringsliv har valts in som ledamöter i IUC Norrs styrelse.

– Vi är mycket glada att David, Ann-Christine och Roger tar plats i IUC Norrs styrelse. De stärker IUC Norrs strategiarbete genom sin erfarenhet från bland annat gruva, inköp, regionalt och kommunalt utvecklingsarbete, företagande, datacenter och energi. Ett tillskott som kommer göra IUC Norr blir än vassare och kommer kunna öka konkurrenskraften i industrin, säger Anders Wäppling, styrelseordförande IUC Norr.

Industrin skapar hållbar tillväxt i och arbetstillfällen i hela Norrbotten och Västerbotten. Den digitala utvecklingen är med och utvecklar regionen. Det innebär nya möjligheter och behov av nya kompetenser.

– Utan förmåga att omsätta idéer till verklighet stannar Sverige. IUC Norr har genom relationen med sina industrin utvecklat stora öron och lyssnat in behov och idéer i länet, men har också de senaste åren utvecklat en verkstad där idéerna kan bli verklighet. Regionens större industrier, som direkt och indirekt sysselsätter en stor del av norrbottningarna, behöver ständigt utvecklas för att klara en internationell konkurrens, den förmågan vilar ofta på de små industriföretagens utvecklingsförmåga. IUC Norr gör idéer till verklighet, och skapar sysselsättning i nästa generation. När en så viktig verksamhet frågar om man kan bidra så är svaret självklart ja, säger David Sundström.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten i IUC Norr. Norra Sverige behöver en stark och tydlig industripartner som kan förädla den potential som finns i vårt näringsliv och som kan ta vara på de värden som den nya industrin skapar, säger Ann-Christine Schmidt.

– Jag är glad över förtroendet att bli invald i styrelsen för IUC Norr, industriföretagen i Norrbotten och Västerbotten kommer vara en betydande faktor i omställning till ett hållbart företagande, här kommer IUC Norr vara en viktigt och naturlig aktör i den omställningen, säger Roger Hansson.

Under årsstämman beslutades om omval för Anders Wäppling, Samuel Holmström, Stefan Nordmark, Anne Karlenius och Erik Mella, i enighet med valberedningens förslag.

I IUC Norrs styrelse ingår: Anders Wäppling (ordförande), Anne Karlenius (vice ordförande), Samuel Holmström, Stefan Nordmark, Erik Mella, David Sundström, Ann-Christine Schmidt och Roger Hansson.

Kommunikationschef

070-527 57 40

Marie Näslund Jakobsson

Kommunikationschef

Kontaktuppgifter

  • 070-527 57 40

Dela via

Information | Omställningslyftet

100 omställningsintervjuer med industriella SMF

Intervjuer med 100 små och medelstora industriföretag över hela landet ger inblick i industrins utmaningar och möjligheter. Nätverket IUC Sverige…

20 januari, 2023 — Lästid 1 min

Information | IUC Norr

Välkommen Anton!

Vi säger välkommen till Anton Nygård som gör sitt examensarbete hos oss på IUC Norr. Anton läser sista året inom…

21 mars, 2023 — Lästid 1 min

Lean forum | Produktionslyftet | Samverkan

Strategisk samverkan för industrins utveckling

Det finns ett stort utvecklingsbehov inom den svenska industrin, där företagens utmaningar ser olika ut i olika delar av landet…

8 mars, 2023 — Lästid 2 min

IUC Norr | Medarbetare

Välkommen Ellinor!

Vi hälsar Ellinor Emilsson varmt välkommen till oss på IUC Norr. Ellinor kommer att arbeta med att öka intresset och…

22 februari, 2023 — Lästid 3 min