IUC Norrs nya styrelse

Ann-Christine Schmidt, Ansvarig för Forskning, Utveckling och Innovation Skellefteå kraft, David Sundström, affärsområdeschef Lindbäcks och Roger Hansson, VD Gällivare Näringsliv har valts in som ledamöter i IUC Norrs styrelse.

– Vi är mycket glada att David, Ann-Christine och Roger tar plats i IUC Norrs styrelse. De stärker IUC Norrs strategiarbete genom sin erfarenhet från bland annat gruva, inköp, regionalt och kommunalt utvecklingsarbete, företagande, datacenter och energi. Ett tillskott som kommer göra IUC Norr blir än vassare och kommer kunna öka konkurrenskraften i industrin, säger Anders Wäppling, styrelseordförande IUC Norr.

Industrin skapar hållbar tillväxt i och arbetstillfällen i hela Norrbotten och Västerbotten. Den digitala utvecklingen är med och utvecklar regionen. Det innebär nya möjligheter och behov av nya kompetenser.

– Utan förmåga att omsätta idéer till verklighet stannar Sverige. IUC Norr har genom relationen med sina industrin utvecklat stora öron och lyssnat in behov och idéer i länet, men har också de senaste åren utvecklat en verkstad där idéerna kan bli verklighet. Regionens större industrier, som direkt och indirekt sysselsätter en stor del av norrbottningarna, behöver ständigt utvecklas för att klara en internationell konkurrens, den förmågan vilar ofta på de små industriföretagens utvecklingsförmåga. IUC Norr gör idéer till verklighet, och skapar sysselsättning i nästa generation. När en så viktig verksamhet frågar om man kan bidra så är svaret självklart ja, säger David Sundström.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten i IUC Norr. Norra Sverige behöver en stark och tydlig industripartner som kan förädla den potential som finns i vårt näringsliv och som kan ta vara på de värden som den nya industrin skapar, säger Ann-Christine Schmidt.

– Jag är glad över förtroendet att bli invald i styrelsen för IUC Norr, industriföretagen i Norrbotten och Västerbotten kommer vara en betydande faktor i omställning till ett hållbart företagande, här kommer IUC Norr vara en viktigt och naturlig aktör i den omställningen, säger Roger Hansson.

Under årsstämman beslutades om omval för Anders Wäppling, Samuel Holmström, Stefan Nordmark, Anne Karlenius och Erik Mella, i enighet med valberedningens förslag.

I IUC Norrs styrelse ingår: Anders Wäppling (ordförande), Anne Karlenius (vice ordförande), Samuel Holmström, Stefan Nordmark, Erik Mella, David Sundström, Ann-Christine Schmidt och Roger Hansson.

Kommunikationschef

070-527 57 40

Marie Näslund Jakobsson

Kommunikationschef

Kontaktuppgifter

  • 070-527 57 40

Dela via

Information | IUC Norr

Välkommen Monica!

Vi hälsar Monica Kutics Normark varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som projektledare och affärsutvecklare. Monica har en erfarenhet…

29 juni, 2022 — Lästid 3 min

Omvärldsbevakning | Trender

Omvärldsbevakning juni 2022: Kolavskiljning, inflation och halvledare

I samverkan med Kairos Future erbjuder vi på IUC Norr omvärldsbevakning och trendspaning. Fokus ligger på trender som påverkar svensk…

30 juni, 2022 — Lästid 4 min

Industriföretag i Sverige

Krönika: Industriell omställning – varje dag

I intervjuer med 1 000 små och medelstora industriföretag i landet ställde IUC Sverige bland annat frågor om deras behov…

29 juni, 2022 — Lästid 3 min

Industriföretag i Sverige

Automationscheck för utveckling

Är ni ett litet eller medelstort tillverkande företag som vill utveckla er tillverkning mot högre grad av automatisering eller robotisering…

27 juni, 2022 — Lästid 1 min