IUC Norrs nya styrelse

Ann-Christine Schmidt, Ansvarig för Forskning, Utveckling och Innovation Skellefteå kraft, David Sundström, affärsområdeschef Lindbäcks och Roger Hansson, VD Gällivare Näringsliv har valts in som ledamöter i IUC Norrs styrelse.

– Vi är mycket glada att David, Ann-Christine och Roger tar plats i IUC Norrs styrelse. De stärker IUC Norrs strategiarbete genom sin erfarenhet från bland annat gruva, inköp, regionalt och kommunalt utvecklingsarbete, företagande, datacenter och energi. Ett tillskott som kommer göra IUC Norr blir än vassare och kommer kunna öka konkurrenskraften i industrin, säger Anders Wäppling, styrelseordförande IUC Norr.

Industrin skapar hållbar tillväxt i och arbetstillfällen i hela Norrbotten och Västerbotten. Den digitala utvecklingen är med och utvecklar regionen. Det innebär nya möjligheter och behov av nya kompetenser.

– Utan förmåga att omsätta idéer till verklighet stannar Sverige. IUC Norr har genom relationen med sina industrin utvecklat stora öron och lyssnat in behov och idéer i länet, men har också de senaste åren utvecklat en verkstad där idéerna kan bli verklighet. Regionens större industrier, som direkt och indirekt sysselsätter en stor del av norrbottningarna, behöver ständigt utvecklas för att klara en internationell konkurrens, den förmågan vilar ofta på de små industriföretagens utvecklingsförmåga. IUC Norr gör idéer till verklighet, och skapar sysselsättning i nästa generation. När en så viktig verksamhet frågar om man kan bidra så är svaret självklart ja, säger David Sundström.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten i IUC Norr. Norra Sverige behöver en stark och tydlig industripartner som kan förädla den potential som finns i vårt näringsliv och som kan ta vara på de värden som den nya industrin skapar, säger Ann-Christine Schmidt.

– Jag är glad över förtroendet att bli invald i styrelsen för IUC Norr, industriföretagen i Norrbotten och Västerbotten kommer vara en betydande faktor i omställning till ett hållbart företagande, här kommer IUC Norr vara en viktigt och naturlig aktör i den omställningen, säger Roger Hansson.

Under årsstämman beslutades om omval för Anders Wäppling, Samuel Holmström, Stefan Nordmark, Anne Karlenius och Erik Mella, i enighet med valberedningens förslag.

I IUC Norrs styrelse ingår: Anders Wäppling (ordförande), Anne Karlenius (vice ordförande), Samuel Holmström, Stefan Nordmark, Erik Mella, David Sundström, Ann-Christine Schmidt och Roger Hansson.

Dela via

Information | Medarbetare

Välkommen Emina!

Vi hälsar Emina Kovacevic varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som affärsutvecklare. Emina har erfarenhet av att…

26 oktober, 2023 — Lästid 2 min

Omställningslyftet

Vitbok: IUC som kraft för att utmana och förflytta industrin – ett skarpt exempel från Omställningslyftet

Under 2022-2023 deltog samtliga 21 IUC-bolag och partner, från Luleå i norr till Malmö i söder, som projektpartner i Omställningslyftet. Omställningslyftet var…

29 april, 2024 — Lästid 1 min

IUC Norr | Kompetenslyft grön industri | Medarbetare

Välkommen Maria!

Vi hälsar Maria Taylor varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som projektansvarig för Kompetenslyft Grön Industri. Maria…

22 februari, 2024 — Lästid 2 min

IUC Norr | Kompetenslyft grön industri | Utbildning

Grundläggande utbildning i hållbarhet

Vad innebär en grön omställning för den som arbetar inom stål- och metallindustrins värdekedjor? Projektet Kompetenslyft Grön Industri har under…

28 januari, 2024 — Lästid 1 min