IUC Norr byter VD

Efter 14 år inom IUC Norr, varav sex år som verkställande direktör, har Åsa Tjärnberg valt att lämna IUC Norr och ta nästa steg i sin utveckling.

Under Åsas ledning har IUC Norr haft en kraftig utveckling. Kunderna, de små och medelstora företagen i Norrbotten och Västerbotten, har i en ökande omfattning efterfrågat IUC Norr stöd i sina respektive utvecklingsresor mot bättre kundnytta och lönsamhet. IUC Norr har kunnat växa lönsamt och antalet medarbetare är idag 14 personer på tre orter.

– Under Åsas ledning har projektportföljen haft en bra utveckling, vilket är en fin värdemätare på de små och stora företagens efterfrågan av IUC kompetens och verktygslåda. Åsa har på ett starkt sätt varit med och byggt IUC Norrs varumärke både regionalt och nationellt, säger Göran Carlsson, ordförande.

Att leda företag i utveckling är både inspirerande och krävande.

– Det har varit mycket spännande år med IUC Norr. Responsen för det vi har gjort från våra företag har gett kraften att ständigt utveckla våra erbjudanden. Nu är det dags för en ny röst att leda bolaget på sin fortsatta resa och för mig är det ett bra läge att gå vidare mot nya utmaningar, säger Åsa Tjärnberg.

IUC Norr är ett regionalt utvecklingsbolag för industrin i norra Sverige. Bolaget arbetar nära företag och individer för att flytta fram deras positionerna och göra dem mer konkurrenskraftiga. I strategisk samverkan med regioner och kommuner bedrivs verksamheten för att skapa tillväxt hos industriföretagen. IUC Norr tar ett ledarskap för industrins utveckling mot en hållbar framtid och i den nu pågående gröna omställningen i Norra Sverige vill IUC Norr kunna göra skillnad.

För ytterligare information kontakta styrelsens ordförande Göran Carlsson på 070 – 561 92 21.

Dela via

Maria Enholm

Information | IUC Norr | Medarbetare

Maria Enholm ny vd för IUC Norr 

Styrelsen för IUC Norr har utsett Maria Enholm, nuvarande utvecklingschef vid Polarbröd AB, till ny vd för IUC Norr. Maria…

11 januari, 2024 — Lästid 2 min

IUC Norr | Medarbetare

Välkommen Maria!

Vi hälsar Maria Enholm varmt välkommen till oss på IUC Norr i rollen som vd. Maria kommer närmast från Polarbröd…

10 juni, 2024 — Lästid 3 min

IUC Norr | Jobba hos oss

Vi söker Processledare för Teknikcollege Norrbotten

Omfattning: Heltid Varaktighet: Tills vidare Anställningsform: Tillsvidareanställning Tillträde: Enligt överenskommelse Placering: Luleå  Teknikcollege är en samverkansplattform i Sverige för industrins kompetensförsörjning. Konceptet bygger på att…

28 maj, 2024 — Lästid 4 min

Omställningslyftet

Vitbok: IUC som kraft för att utmana och förflytta industrin – ett skarpt exempel från Omställningslyftet

Under 2022-2023 deltog samtliga 21 IUC-bolag och partner, från Luleå i norr till Malmö i söder, som projektpartner i Omställningslyftet. Omställningslyftet var…

29 april, 2024 — Lästid 1 min