IUC Norr byter VD

Efter 14 år inom IUC Norr, varav sex år som verkställande direktör, har Åsa Tjärnberg valt att lämna IUC Norr och ta nästa steg i sin utveckling.

Under Åsas ledning har IUC Norr haft en kraftig utveckling. Kunderna, de små och medelstora företagen i Norrbotten och Västerbotten, har i en ökande omfattning efterfrågat IUC Norr stöd i sina respektive utvecklingsresor mot bättre kundnytta och lönsamhet. IUC Norr har kunnat växa lönsamt och antalet medarbetare är idag 14 personer på tre orter.

– Under Åsas ledning har projektportföljen haft en bra utveckling, vilket är en fin värdemätare på de små och stora företagens efterfrågan av IUC kompetens och verktygslåda. Åsa har på ett starkt sätt varit med och byggt IUC Norrs varumärke både regionalt och nationellt, säger Göran Carlsson, ordförande.

Att leda företag i utveckling är både inspirerande och krävande.

– Det har varit mycket spännande år med IUC Norr. Responsen för det vi har gjort från våra företag har gett kraften att ständigt utveckla våra erbjudanden. Nu är det dags för en ny röst att leda bolaget på sin fortsatta resa och för mig är det ett bra läge att gå vidare mot nya utmaningar, säger Åsa Tjärnberg.

IUC Norr är ett regionalt utvecklingsbolag för industrin i norra Sverige. Bolaget arbetar nära företag och individer för att flytta fram deras positionerna och göra dem mer konkurrenskraftiga. I strategisk samverkan med regioner och kommuner bedrivs verksamheten för att skapa tillväxt hos industriföretagen. IUC Norr tar ett ledarskap för industrins utveckling mot en hållbar framtid och i den nu pågående gröna omställningen i Norra Sverige vill IUC Norr kunna göra skillnad.

För ytterligare information kontakta styrelsens ordförande Göran Carlsson på 070 – 561 92 21.

Dela via

Information | KLIN | Pressmeddelande

Så ska livsmedelsindustrin ta klivet in i framtiden

Den gröna industriomställningen påverkar även företagen i livsmedelsindustrin – men den glöms ofta bort i diskussionerna om en hållbar framtid…

19 september, 2023 — Lästid 2 min

Omställningslyftet

Pilotåret av Omställningslyftet har gått i mål (och vilka resultat vi har uppnåt!)

För exakt ett år sedan startade ett unikt pilot- och utvecklingsprojekt riktat mot svensk industri, Omställningslyftet. Nu har projektet gått…

20 september, 2023 — Lästid 2 min

Okategoriserad

IUC Norr söker ny vd

Är du en trygg ledare med ett brett nätverk? IUC norr söker Verkställande direktör. Är du rätt person för uppdraget…

15 augusti, 2023 — Lästid 1 min

Industriföretag i Sverige | Omställningslyftet

400 omställningsintervjuer med industriella SMF

Intervjuer med 400 små och medelstora industriföretag över hela landet ger inblick i industrins utmaningar och möjligheter. Nätverket IUC Sverige har…

4 augusti, 2023 — Lästid 1 min