Förstärker med ny kompetens

IUC Norr stärker konkurrenskraften i industrin. Nu kompletteras laget med Niclas Tidström och Jens Eriksson.

– Med Niclas och Jens stora erfarenhet av att arbeta inom industrin och både nationellt och internationellt blir vårt erbjudande ännu mer kraftfullt tillsammans med övriga kompetenser. Det innebär att vi blir ett än starkare team. Med utgångspunkt från företagens behov arbetar vi mot en hållbar industri i regionen, säger Åsa Tjärnberg, vd.

Niclas Tidström har erfarenhet av teknisk försäljning och affärsutveckling hos leverantörer till stål-, gruv-, pappers-, verkstads- och fordonsindustrin. Han har haft roller som vd och försäljningschef både nationellt och internationellt. Kommer närmast från egen konsultverksamhet, med omfattande uppdrag hos IUC och har tidigare varit bland annat vd på Duroc Special Steel AB och försäljningschef inom Atlas Copco (nuvarande Epiroc).

– Att tillsammans med IUC fortsätta öka konkurrenskraften i industrin känns bra. Nu som anställd istället för konsultuppdrag. Jag har en lång erfarenhet av industriell försäljning nationellt och internationellt där jag kan bidra med egna erfarenheter. Bland annat med försäljning till Indien och Sydkorea men även representerat företag från England, Tyskland, Frankrike, Belgien, Kanada, USA och Kina in i Sverige. En erfarenhet som gett mig en förståelse för både de mindre företagens utmaningar, och styrkor men även de stora bolagens komplexitet och krav, säger Niclas Tidström, projektledare och affärsutvecklare på IUC Norr.

Jens är en entreprenör som har många års erfarenhet av arbete inom affärsutveckling, export, industri samt teknikutveckling. De senaste åren har han haft positioner som bland annat vd, teknikutvecklingsschef för Elajokoncernen och affärsmarknadschef för Studsvik Nuclear AB både nationellt och internationellt. Han har även lång erfarenhet av att driva eget bolag i regionen där han har startat, drivit upp och sålt företag inom teknik och industri i egen regi.

– IUC känns som en naturlig plats där jag verkligen kan påverka företagen och hjälpa till. Jag har en väldigt bred bas där jag tagit produkter och företag hela vägen från ax till limpa, både nationellt och internationell. Då jag har startat upp och drivit avdelningar i USA, England, Frankrike, Tyskland samt gjort affärer i ytterligare ett tiotal länder runt om i världen känner jag mig väldigt trygg i den internationella marknaden. Genom att dela med mig av mina egna erfarenheter och kunskap hoppas jag kunna bidra med en nyanserad bild till företagen inom IUC:s område. Bland annat genom att titta på vilka verktyg ska vi använda för att låsa upp nya nivåer inom företaget eller marknaden, säger Jens Eriksson, projektledare och affärsutvecklare på IUC Norr.

VD

070-326 88 11

Åsa Tjärnberg

VD

Kontaktuppgifter

  • 070-326 88 11

Dela via

Information | Omvärldsbevakning | Tips från IUC Norr

Tre tydliga trender - IUC omvärldsspanar september 2020

I samverkan med Kairos Future erbjuder vi på IUC Norr omvärldsbevakning och trendspaning. Fokus ligger på trender som påverkar svensk…

9 september, 2020 — Lästid 5 min

Karin Ahnqvist, Hållbarhetschef Boliden, Mikael Nensén, VD AIT och Göran Carlsson, teknisk direktör på SSAB

IUC Norr

Ny kompetens till IUC Norrs styrelse

Ny kompetens till IUC Norrs styrelse För att kunna bidra till den starka utveckling och investeringstakt som sker i Norrbotten…

15 juni, 2021 — Lästid 3 min

Omslag bok Någon ska göra jobbet

Kompetensförsörjning | Projekt | Våra erbjudanden

Någon ska göra jobbet - boken om hållbar kompetensförsörjning och cirkulär integration

I den här boken har vi samlat reflektioner och lärdomar från oss och från ett antal företag. Hur skapas en…

9 juni, 2021 — Lästid 2 min

Peter Nilsson och Stefan Nordmark på Smart Recycling.

IUC erbjudande | KTP

Smart Recycling tar in ny kompetens för att ta nästa steg

Smart Recyclings affärsidé kretsar kring att effektivisera återvinningsbranschen och öka konkurrenskraften hos de transportföretag som sköter tömningen av återvinningscontainrar. Med…

21 maj, 2021 — Lästid 5 min