Ny kompetens till IUC Norrs styrelse

Ny kompetens till IUC Norrs styrelse

För att kunna bidra till den starka utveckling och investeringstakt som sker i Norrbotten och Västerbotten förstärker IUC Norr med ny kompetens i styrelsen. IUC Norr har idag 120 ägare, framförallt från industrin och kommer att genomföra en nyemission för att bredda ägandet.

Karin Ahnqvist, Hållbarhetschef Boliden, Mikael Nensén, VD AIT och Göran Carlsson, teknisk direktör på SSAB

Mikael Nensén, Karin Ahnqvist och Göran Carlsson är nya i styrelsen för IUC Norr.

– IUC Norr är med och skapar ett konkurrenskraftigt näringsliv i norra Sverige. Bolagets fokus är inställt på små och medelstora företa och deras tillväxt. Att få vara med och leda IUC Norrs styrelses arbete känns mycket spännande. Investeringstakten i näringslivet i norra Sverige är enormt hög för närvarande, vilket både ger möjligheter och utmaningar för näringslivet. Jag hoppas att min bakgrund från både stora företag och forskning och utveckling kan komma väl till pass i styrelsens arbete, säger Göran Carlsson.

IUC Norrs styrelse består utöver Göran Carlsson, Karin Ahnqvist och Mikael Nensén av Samuel Holmström från Lundqvist Trävaru, David Sundström från Lindbäcks bygg, Ann-Christine Schmidt från Skellefteå Kraft, Erik Mella från Pajala kommun och Roger Hansson från Gällivare Näringsliv.

– Vi är väldigt glada att Göran Carlsson blir vår nya ordförande och att vi fått tillskott i styrelsen av Karin Ahnqvist och Mikael Nensén. IUC Norr har fokus på att öka tillväxt och konkurrenskraft inom industrin och jag är övertygad om att Göran, Karin och Mikael med sina kunskaper, erfarenheter och även geografiska spridning kommer att tillföra stort värde och driva betydelsefulla frågor framåt. Tillsammans ska vi skapa en hållbar utveckling hos företagen och bidra till att industrin i regionen når sin fulla potential, säger Åsa Tjärnberg, VD IUC Norr.

– Jag understryker vikten av den gemensamma utvecklingen i norra Sverige. Vi lyckas bara genom att små, medelstora och stora företag gör resan och utvecklas tillsammans på ett hållbart sätt. Det är i samspelet vi lyckas. Mitt breda nätverk och samverkanskunskap kommer väl till pass i IUC Norr. Vi måste optimera allt vi gör för utvecklingen går rasande fort, inte minst gällande kompetensförsörjningen och hur vi tillsammans säkrar den, säger Karin Ahnqvist.

– Det känns fantastiskt roligt att få förtroendet som ledamot i IUC Norrs styrelse. Jag hoppas att min erfarenhet och nätverk kan bidra till att bredda och fördjupa IUC Norr engagemang i och tillsammans med företag i Västerbotten. Jag är övertygad om att samverkan, samordning och samarbete är den väg såväl Västerbotten som Norrbotten måste ta för att framgångsrikt leverera på alla de industriella och infrastrukturella satsningar som nu planeras. IUC Norr har i detta arbete en mycket viktig roll och det ska bli både utmanande och oerhört roligt att få vara en del av det, för regionen, strategiskt viktiga arbete, säger Mikael Nensén.

VD

070-326 88 11

Åsa Tjärnberg

VD

Kontaktuppgifter

  • 070-326 88 11

Dela via

IUC Norr | Medarbetare | Våra erbjudanden

Samverka med era kollegor i näringslivet på orten

Vi fick en pratstund med Mathias Hedström som arbetar på IUC Norr. Mathias berättar hur han bidrar till industrins utveckling…

26 oktober, 2021 — Lästid 3 min

Modulsystem i Kalix

Attraktiv industriregion | IUC erbjudande | Kompetensförsörjning

Stort intresse för digitalt matchmaking-event mellan industriföretag och underhållsingenjörer

IUC Norr, Arbetsförmedlingen, Luleå tekniska universitet och Skellefteå kommun arrangerade ett digitalt matchmaking-event mellan arbetssökande underhållsingenjörer med utländsk bakgrund och…

25 november, 2021 — Lästid 2 min

Marlene Hagenrud IUC Norr

IUC erbjudande | IUC Norr | Medarbetare

Var rädd om befintlig personal så blir de företagets ambassadörer

Vi fick en pratstund med Marlene Hagenrud som arbetar på IUC Norr. Här berättar Marlene hur hon bidrar till industrins…

19 november, 2021 — Lästid 1 min

KTP | Luleå tekniska universitet | Våra erbjudanden

KTP – Kunskapsväxling mellan akademi och industri

Välkommen på ett digitalt informationsmöte där IUC Norr, Luleå tekniska universitet och Martin Spegel, marknadschef på Mirror berättar om sina…

16 november, 2021 — Lästid 1 min