I projektet samverkar Högskolan i Skövde, Volvo Group, Volvo Cars, Jonsac, Industrial Development Center West Sweden, RISE IVF och Jönköping University.

Online | Teknikworkshop

Teknikworkshop: AI-baserad bildanalys för kvalitetskontroll i tillverkande industri

Online

Torsdag den 12 maj kl. 09.00-12.00

Anmäl här
I projektet samverkar Högskolan i Skövde, Volvo Group, Volvo Cars, Jonsac, Industrial Development Center West Sweden, RISE IVF och Jönköping University.
Teknikworkshop: AI-baserad bildanalys för kvalitetskontroll i tillverkande industri
Online
Torsdag den 12 maj kl. 09.00-12.00

Via Produktion2030 arrangerar IUC en distansworkshop tillsammans med RISE för alla små och medelstora företag.

Hur kan AI hjälpa till att automatiskt upptäcka kvalitetsbrister i produktionen? Lär dig mer om den stora potential som finns i användandet av maskininlärningstekniker för bildanalys och låt dig inspireras av möjligheterna.

Workshopen ger insikt i den senaste generation av industriella vision-system som använder sig av AI-baserad bildanalys. Deltagarna får en introduktion till maskininlärningstekniker och en insikt i hur kraftfulla dessa tekniker kan när de kombineras med ett kamerasystem för att kontrollera kvalitet i produktionen. Workshopen ger också exempel på olika industriella problem som är lämpliga att lösa med AI-baserad bildanalys, och en introduktion till vilka egenskaper det är hos problem som gör dom mer eller mindre lätta att lösa med hjälp av maskininlärningstekniker. Teknikworkshopen är baserad på projektet P2030: VISION. 

För vem?
Workshopen riktar sig till dig som inte har några tidigare kunskaper inom maskininlärning eller AI-baserad bildanalys. Du jobbar inom tillverkande industri där ni ser potential att upptäcka och hantera kvalitetsbrister i produktionen.

Praktisk information
Samtliga Teknikworkshoppar genomförs digitalt
När: torsdag den 12 maj kl. 09.00–12.00
Var: Anslut via zoom länk, skickas före workshopen
Anmälan: senast 10 maj 2022

OBS! Vi önskar att ni är minst två deltagare per företag för att få ut det mesta möjliga av kursen.

Boka din plats

Workshopledare
Anna Syberfeldt, professor i produktionsteknik, Högskolan i Skövde. 

Öppna PDF för mer information


Detta är en aktivitet som ligger inom ramen för det strategiska innovationsprogrammet Produktion 2030. Teknikworkshoppar ger möjlighet för industriella små och medelstora företag (SMF) att ta del av och nyttja resultat från forskningsprojekt inom Produktion2030. Forskare från projekt och företag med specifikt intresse för projektområdet möts under en dag.  Produktion2030 är ett strategiskt innovationsprogram som stöds av VINNOVA, Energimyndigheten och Formas. Målet är att säkerställa att Sverige fortsätter vara ett konkurrenskraftigt produktionsland.

Dela via