Teknikworkshop

AI i produktionen – möjligheter mot högre effektivitet och lägre resursförbrukning

Online

Tisdag 12 september kl 9-12

Anmäl här
AI i produktionen – möjligheter mot högre effektivitet och lägre resursförbrukning
Online
Tisdag 12 september kl 9-12

AI finns överallt i dagens samhälle, och dess användande ökar snabbt! Företag har möjlighet att använda AI i olika sammanhang och det kan vara avgörande för deras framtida framgång i många branscher.

I den här workshoppen fokuserar vi på AIs möjligheter i industrisektorn, med särskilt fokus på produktion. Du kommer att lära dig mer om möjligheterna att använda AI i produktionen och få en chans att ta fram en plan för att utnyttja AIs möjligheter i ditt eget förtag och dess implementering inom de kommande åren.

Workshoppen kommer att kartlägga AIs befintliga och potentiella tillämpningar i moderna produktionsprocesser. Vi kommer att presentera ett forskningsprojekt med fokus på att optimera produktionsprocessen. Vi använder AI för att snabbare identifiera produktionsfel baserat på felrapporter som har skrivits av tekniker i samband med produktionsprocessen. Detta gjordes genom språkteknologi (Natural language processing) för att hitta mönster i anteckningarna som tekniker gjorde med fokus på produktionsfel under flera år. I samband med detta kommer vi att presentera en metod och strategi som kopplar AI-baserade effektiviseringar till miljömässig hållbarhet, som kan tillämpas på ett brett spektrum av sektorer.

Hela workshoppen bygger på resultatet av ett PRODUKTION2030-forskningsprojekt som avslutas i augusti 2023.

För vem?
Du som ansvarar för förvaltning av produktionsprocesser och kvalitetsledning. Du som är intresserad av att känna till den senaste utvecklingen när det gäller tillämpning av AI i olika faser av en produkts livscykel och AIs potential för miljömässig hållbarhet.

Praktisk information
Samtliga Teknikworkshoppar genomförs digitalt
När: tisdag 12 september, kl 9-12
Var: Anslut via zoom, länk skickas före workshopen
Anmälan: Senast 8 september 2023

Denna teknikworkshop ger insikter från projekten Adaptive Lifecycle Design
I projektet samverkar Linköping university, Siemens Industrial Turbomachinery, Volvo Construction Equipment, Mälardalen University, Swedish National Road and Transport Research Institute, ADDIVA, Imagimob, Semcon Sweden.

Workshopledare
Tomohiko Sakao, professor i lifecycle engineering, LiU
Peter Funk, professor i AI, MDU
Johannes Matschewsky, biträdande universitetslektor i circular design, LiU

Varmt välkomna!


Detta är en aktivitet som ligger inom ramen för det strategiska innovationsprogrammet Produktion 2030. Teknikworkshoppar ger möjlighet för industriella små och medelstora företag (SMF) att ta del av och nyttja resultat från forskningsprojekt inom Produktion2030. Forskare från projekt och företag med specifikt intresse för projektområdet möts under en dag.  Produktion2030 är ett strategiskt innovationsprogram som stöds av VINNOVA, Energimyndigheten och Formas. Målet är att säkerställa att Sverige fortsätter vara ett konkurrenskraftigt produktionsland.

Dela via