Marie tipsar: Verktyg för att organisera för en jämställd arbetsmiljö

Arbetsmiljöverket har tagit fram ett test där du kan jämföra din organisation med en annan för att synliggöra strukturer och hur det hänger ihop. Testet är till för att inspirera och ge tips som du kan ta med dig för att gå mot en bättre och mer jämställd arbetsmiljö.

I testet du jämföra olika arbetsplatser genom att svara på frågor om hur arbetsplatsen ser ut och hur arbetet är organiserat. Därefter får du svara på frågor om hur du tror att arbetsförhållandena är för medarbetarna.

Testet ger inte svar på om arbetsmiljön uppfyller krav i lagstiftningen. Men det kan ge ett underlag för att uppmärksamma förhållanden som – direkt eller indirekt – kan påverka förutsättningarna för att uppfylla kraven.

Testet och materialet har tagits fram av forskaren Annika Härenstam på uppdrag av Arbetsmiljöverket. Underlag för testet och materialet bygger på den forskning som det också finns referenser till. Annika Härenstam svarar för testets och materialets innehåll.

Här hittar du Arbetsmiljöverkets test för att organisera en jämställd arbetsmiljö.

Fler nyheter som du kanske gillar

Visa alla nyheter
Marie Näslund Jakobsson

Marie Näslund Jakobsson

Kommunikationschef.
Mobiltelefon: 070-527 57 40
marie.jakobsson@iucnorr.se

12 Apr 2020 Tips från IUC Norr